Nieuwe flyer

 


 

Het derde overleg

 

Het derdede overleg van de werkgroep AP is 22 mei geweest. De ontwikkelingenen gaan door, stapje voor stapje gaan we verder. De flyer is gedrukt en had wat aanpassing nodig. Deze zijn gemaakt en hopelijk komt de flyer na het drukken beter tot zijn recht. 
Er is promotie geweest zaterdag 17 mei bij de Linde Hoeve in de Mookhoek. Er ziijn enthousiaste reacties op gekomen.
Er komt binnenkort een stukje op de site van een arts, deze zal vertellen dat paardrijden voor onze doelgroep meer is dan een poosje op een paardenrug zitten.
We hebben een sponsor gevonden voor over heerlijke koeken die we op de Country Fair zullen verkopen.

Nieuwe agendapunten zijn besproken en iedereen kan met zijn eigen taak aan de slag. Het volgende overleg is gepland op 26 juni.

 

Nieuwe ontwikkelingen worden boven dit verslag geplaatst.

 

 

Het eerste overleg voor de doorstart AP

 

Het eerste officiele overleg om het Aangepast Paardrijden door te laten gaan was donderdag 3 april. Na veel over en weer gemaild te hebben zaten we voor het eerst met elkaar rond de tafel bij Marieke Zantman.

Yolanda had een agenda opgesteld. Er is tot een voorlopige verdeling van taken gekomen. Yolanda zal voorzitten, Wilbert zal de financien gaan regelen en Carolien het secretariaat. Marieke vindt PR wel wat, Yvonne zal zich blijven inzetten op de werkvloer met Pauline die de instructie blijft verzorgen.

De komende weken gaat ieder met zijn 'To Do' lijstje aan de slag zodat we bij het volgende overleg weer nieuwe stappen kunnen maken voor de voortgang van het Aangepast Paardrijden.

 

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Wij willen door


Hieronder kan je lezen over het mogelijk noodgedwongen stoppen. Met een paar mensen zijn we echter druk bezig dat niet te laten gebeuren. Heb je altijd al gedacht om te gaan paardrijden of brengen we je nu op het idee, GRIJP DAN NU JE KANS!
Het is zo fijn om op de rug van een paard te zitten en bij ons moet niets en mag veel.

 

Heb je na het lezen van deze site belangstelling gekregen? 

Kom gerust eens kijken, je bent welkom! 

Als je vooraf even aan ons doorgeeft dat je komt kijken, zullen wij zorgen dat de mogelijkheid er voor je is even te rijden. Is deze kennismaking met ons en de paarden goed bevallen en denk je serieus belangstelling te hebben dan mag je ook nog gebruik maken van een gratis proefles voordat je de knoop door hakt bij ons te komen rijden.


Ga naar het contactformulier waarin je vermeld dat je komt kijken en wanneer. 
Maar je mag ook bellen, telefoonnummer staat onder het contactformulier.

 


NOODGEDWONGEN STOPPEN

 

Bijna dertig jaar mocht ik deze bijzonder mooie activiteit vorm geven. Het aangepaste paardrijden voor mensen met een beperking bestaat al bijna drie decennia in de Hoeksche Waard. Ik heb ruiters zien komen en ik heb ruiters zien gaan. Allemaal hebben de ruiters voor een lange of kortere tijd genoten van man (de vrijwilliger) en paard, om het zo maar te zeggen. Ook zijn er vrijwilligers gekomen en gegaan. Allemaal hebben zij zich voor een langere tijd ingezet. Het was bijzonder!

 De laatste jaren was de groep kleiner aan het worden maar we dachten er niet aan om te stoppen, in tegendeel. Deze website is gemaakt, ook folders en visitekaartjes om uit te delen aan mogelijke belangstellenden. We presenteerden ons ook op de 'Country Fair' in Strijen. Vrijwilligers en een aantal ruiters stonden op de Fair te stralen en de voorbijganger moest als vanzelfsprekend even naar de mooie foto's kijken.met ieder samen te werken. Het was bijzonder dat wij met elkaar onze ruiters mochten begeleiden. Dit schept een band!

 Al dit moois is binnenkort over!!! Het bestuur van de stichting, waaronder het ‘Aangepast Paardrijden’ valt, beëindigt hun activiteiten.  Het bestuur ontbindt de stichting.

De doelgroep wordt in de steek gelaten.

 Ik weet heus wel dat het aantal ruiters op dit moment te weinig is. Ik weet ook dat wij er veel aan hebben gedaan om wat bekendheid te krijgen. Helaas tot nu tot met te weinig resultaat maar we hebben ons best gedaan ondanks dat de kwaliteiten van ons als uitvoerende vrijwilligers niet bij PR liggen.

 

Zo heeft ieder zijn taak. De één begeleidt bij een activiteit, voor ons is dat het paardrijden, is daar wekelijks ruim 3 uren om de ruiters in het zadel te helpen en met hen mee te lopen voor een beetje aandacht, vertrouwen, veiligheid of gewoon omdat iemand het niet alleen kan.

 

De ander zit in het bestuur waar andere taken liggen o.a. PR en betrokkenheid naar hun activiteiten. Samen hebben wij gewerkt voor mensen die niet bij de reguliere sportvereniging passen, voor hen die niet zelf een club kunnen starten, voor hen die naar een club gaan die speciaal voor deze unieke mensen ooit is begonnen.

 

 

 

 

 

 Om deze club in stand te houden zodat deze unieke mensen hun sport, voor hen het 'Aangepast Paardrijden' (met therapeutische waarden) te kunnen blijven doen, moet er in een korte tijd veel gebeuren. Heeft u mogelijkheden ons 'met raad en daad' en/of financieel bij te staan, of kent u mensen die dit kunnen en/of willen, plaats dan uw reactie hier onder. We zullen de reacties waarin hulp geboden wordt bundelen en een overleg met betrokkenen plannen. Hopelijk kunnen er dankzij uw meedenken en/of hulp op tijd stappen ondernomen worden zodat het AANGEPAST PAARDRIJDEN kan blijven bestaan.

 

 

 

HELP ONZE RUITERS (WEER) IN HET (AANGEPASTE) ZADEL!!!

Reactie plaatsen

Reacties

Irene
9 jaar geleden

Zonde als het aangepast paardrijden zou moeten stoppen!
Als er behoefte aan is zou ik kunnen helpen met grafisch werk voor promotie materiaal.
Succes!

Esther.v.noort@gmail.com
9 jaar geleden

Nogmaals mijn hulp aangeboden via deze link. Er blijven mensen uit mijn kring me op de noodzaak attenderen. En natuurlijk blijft mijn aanbod staan.
Warme Gr. Esther van Noort - Horses&Co www.horsesenco.nl

antoinette verhagen
9 jaar geleden

1,5 jaar geleden deed ik een poging voor mijn zoon om bij jullie te kunnen laten rijden helaas werdt er toen gezegt dat er een wacht lijst stond dus hebben we een andere manege voor hem gezocht
tip:misschien is het mogelijk om advertenties te zetten in folders zoals bij stichting pamijer of stichting mee of iets dergelijks of flyers maken misschien wil een bedrijf wel drukken gratis

Petra Koppenol
9 jaar geleden

- subsidie via de Gemeente?
- kan subsidie uit een ander potje komen?
- sponsoring bedrijfsleven?
- rijke paardenbezitters benaderen?
- met collectebussen langs de deuren?
- mensen met PGB een stukje mee laten betalen?
- manege biedt gratis aan?
- andere manege zoeken?
- eigenaren van pony's - paarden rechtstreeks vragen of mensen 1 x per week op hun pony - paard mogen rijden voor gratis?
- redactioneel stuk in de kranten?
- oproep voor financiele steun in de kranten?
- paardenverenigingen benaderen?
- bijdrage via zorgverzekering?
- filmploeg binnen halen SBS 6?
- Facebookpagina openen met leuke verhalen en foto's van de mensen die gebruik maken van aangepast paardrijden en een vrijwilliger met marketingachtergrond de pagina laten beheren, moet in korte tijd heel groot worden met heel veel leden?
- sponsorloop via diverse sportverenigingen?
- bingo avond voor het goede doel?
- bingo avond op diverse maneges in de regio?
- bingo avond via bestaande bingo's in de regio?
- bingo avond in bejaardentehuizen?
- kledinginzameling (€ ? per kilo)
- rommelmarkt met bingo organiseren?
- fonds maken / rekening openen en via call center donaties verzamelen?
- door de mensen zelf gemaakte creaties aan de deur verkopen en uitleggen dat opbrengst voor het goede doel is?
- op rommelmarkt eigen gemaakte creaties aanbieden en uitleggen dat alle opbrengsten voor het goede doel is?

Er moet toch wel iets te bedenken zijn waardoor er weer een budget komt om door te gaan?

Ik wens jullie heel veel succes!

Groetjes, Petra

Pauline
9 jaar geleden

We zullen de reacties waarin hulp geboden wordt bundelen en een overleg met betrokkenen plannen. Hopelijk kunnen er dankzij uw meedenken en/of hulp op tijd stappen ondernomen worden zodat het AANGEPAST PAARDRIJDEN kan blijven bestaan.

Blijf reageren! Zeg als u ook vind dat AP moet blijven bestaan, zeg als u ideeën hebt, zeg als u wilt mee werken (besturen/PR/financiën)
HELP ONZE RUITERS (WEER) IN HET (AANGEPASTE) ZADEL!!!

Wilbert de Kraker
9 jaar geleden

Hoi allemaal.

Paarden zijn er voor iedereen. Het is heel leuk.
Hopelijk kunnen we dit in stand houden.

Als ik iets kan doen, zeg het maar!

Shirley Hagendoorn
9 jaar geleden

Ik zou graag willen helpen, alleen op financieel gebied heb ik daar geen middelen voor.
Waar is nu vraag naar?

Wendy
9 jaar geleden

Ik zou graag helpen maar ik ben niet instaat om financieel iets te betekenen voor jullie!
Ik deel dit bericht in de hoop op een goeie oplossing!
Als ik eventueel ergens anders mee zou kunnen helpen hoor ik dat ook graag

marieke zantman
9 jaar geleden

Dat nieuwe bestuur moet toch niet zo moeilijk zijn ? Je hebt mijn email we kunnen kijken wat we met elkaar op kunnen zetten !

jeannette nederhand
9 jaar geleden

Kom op doorgaan. Al is het kleine groep die je gelukkig maakt ze zijn wel blij. En wie weet wordt de behoefte groter. Mssr als je stop dan weet je dat dat alle hoop voor hen af gelopen is.

Carolien Luijendijk
9 jaar geleden

Jeanette en Marieke, eigenlijk is er maar een behoefte en dat is een nieuw en fris bestuur

marieke zantman
9 jaar geleden

Helpen natuurlijk ! Maar misschien kan het geen kwaad aan te geven waar behoefte aan is ? (behalve financieel )

Jeanette Saarberg
9 jaar geleden

Natuurlijk moet hier alles aan gedaan worden om door te kunnen gaan.. doch ik ben het met Marieke eens... waar is behoefte aan??

marieke zantman
9 jaar geleden

Helpen natuurlijk ! Maar misschien kan het geen kwaad aan te geven waar behoefte aan is ? (behalve financieel )

Carolien Luijendijk
9 jaar geleden

Super zonde als dit zou stoppen!!
Zeker voor de ruiters die er naar uitkijken
Maar zeker ook voor de vrijwilligers die er plezier aan beleven
Gr Carolien (vrijwilliger)

Yolanda Groeneweg
9 jaar geleden

Sta op en strijd voor onze ruiters,om het paardrijden toch door te laten gaan.
Voor sommige ruiters is dit het enige uitje waar ze plezier aan beleven.

Gr. Yolanda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.