Voor wie

Het aangepast paardrijden bij ons is voor iedereen die zich niet prettig voelt of thuis voelt in een reguliere les. Voor mensen van alle leeftjden met een verstandelijke-, matige lichaamelijke- of visuele beperking.

Ook mensen met AD(H)D of autisme kunnen bij ons terecht. 

Dus iedereen die (net) niet in een reguliere les past of zich thuis voelt, is bij ons welkom. 


De aanpassingen variëren van begrip en acceptatie voor wie je bent en van je stoornis, beperking of handicap met de nodige extra aandacht daarvoor, het meelopen van een vrijwilliger tot de speciale aanpassing van één van onze twee klittenband zadels.


 

Door wie

Een team van energieke mensen, die hun medemens met een stoornis of beperking te paard helpt, letterlijk en figuurlijk. Het team bestaat uit de instructrice met FPG diploma en 30 jaar ervaring met de doelgroep en een aantal enthousiaste vrijwilligers. Met elkaar dragen zij er zorg voor, dat volwassenen en kinderen die wat extra aandacht verdienen, kunnen paardrijden voor sport, ontspanning en/of therapie.

Ben jij ook iemand die een ander in het zadel wilt helpen, dan ben je bij ons van harte welkom. Kom gerust kennismaken en kijken of vrijwilligerswerk bij Aangepast Paardrijden werkelijk iets voor je is.

Wanneer je affiniteit hebt met mensen groot en klein die een beperking hebben en een klik met paarden, dan kan je ook je maartschappelijke stage bij ons doen. Wat wij van je verwachten is dat je je serieus inzet, wij helpen je hoe te helpen. 

We kunnen altijd hulp gebruiken